Voor medewerkers: office.com
Alles onder 1 dak

IRIS Opvang biedt kinderopvang aan in de gemeente Kampen. “We zitten in de scholen van IRIS en werken met diverse vormen van opvang,” zo legt Muriël Schrijver, clustermanager bij IRIS Opvang uit. “Voor kinderen die nog niet naar school gaan tot en met opvang voor en na schooltijd voor leerlingen van de basisschool.”

“De opvang en de school zitten onder één dak. We zitten altijd bij de scholen in. Dat is prettig voor kinderen en ouders. Die voelen zich thuis in de wijk en het gebouw. Voor welke vorm van opvang ook wordt gekozen, de cultuur en structuur geven duidelijkheid, veiligheid en rust.”
Doorgaande lijn

“IRIS Opvang volgt altijd de cultuur en sfeer van de school zodat er een doorgaande lijn is. We zijn een christelijke organisatie. Dat betekent dat we bidden en danken bij eten. Er is een Bijbel op iedere locatie en we vieren de christelijke feesten. We sluiten aan bij de identiteit van de school en ook bij de gewoonten van de school. De ene school leest uit de Bijbel bij het overblijven, de andere niet.”

Image
Gezonde voeding

“Op de locaties van IRIS Opvang wordt bewust gekozen voor lokaal fruit. Ook wordt er rauwkost en kaas aangeboden. We zijn heel bewust met voeding bezig. Er wordt ook veel water gedronken op onze locaties. Qua trakteren wordt aangesloten bij de afspraken van de scholen.”

Duurzaamheid

Lampen die automatisch uit gaan, het scheiden van afval; het zijn slechts voorbeelden van hoe de locaties duurzaam zijn. “We praten met kinderen over dat je de kraan niet laat lopen als het niet nodig is en alle andere thema’s rondom duurzaamheid komen voorbij. We zijn een verlengstuk van thuis, dus ook dit nemen we mee.”

Image
Actief

“De BSO biedt een huiselijke sfeer waarin kinderen van alles kunnen ondernemen. Je kunt lekker buitenspelen. Het schoolplein heeft een sociale buurtfunctie dus regelmatig komen klasgenoten hun vriendjes halen om samen te spelen. We zetten actief in op gezond bewegen en doen veel activiteiten buiten. We gaan er graag met de kinderen op uit. Dat kan zijn voor een keer boodschappen doen, of een uitje die bij het thema hoort. Daarbij vinden we buiten spelen heel belangrijk voor iedere leeftijd.”

Image

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken