Voor medewerkers: office.com
Gezond eten - voedingsbeleid
Baby’s en kinderen hebben de juiste bouwstoffen en voedingsstoffen nodig om zich lichamelijk én geestelijk goed te kunnen ontwikkelen. Daarom bieden wij hen in de kinderopvang en buitenschoolse opvang graag gezonde voeding aan.

Volop energie
In gezonde voeding zit precies dat wat opgroeiende kinderen nodig hebben. En het geeft hen energie, om lekker te kunnen spelen en rennen en om goed te kunnen nadenken. Een kind dat gezonde voeding krijgt, zit lekkerder in zijn vel en zal het leuk vinden om dingen te ontdekken, te onderzoeken en te leren.

Richtlijnen Voedingscentrum
Om met gezonde voeding de ontwikkeling van kinderen goed te kunnen ondersteunen, hebben wij een voedingsbeleid geschreven. Hierin staat wat voor eten en drinken wij de kinderen graag geven en hoe we dit op een enthousiaste en aantrekkelijke manier aanbieden. We baseerden ons beleid op de schijf van vijf van het Voedingscentrum.

Gezond is lekker en leuk
Bij IRIS Opvang gaan we altijd samen aan tafel. We maken eten gezond én gezellig. Zo organiseren we bijvoorbeeld leuke workshops en activiteiten rondom voeding. En we maken regelmatig de lekkerste smoothies, kleurrijke fruitspiesjes en fruitwater van vers fruit. Als kind mag je bij ons zelf meedenken over welk fruit je graag wilt eten.

Verjaardagen
Ouders en verzorgers zijn natuurlijk vrij om te kiezen wat hun jarige kind trakteert. We vinden het fijn als daarbij rekening wordt gehouden met ons gezonde voedingsbeleid. Gelukkig zijn er vele lekkere en gezonde hapjes te bedenken. En kinderen vinden het meestal erg leuk om te helpen deze te maken. Inspiratie nodig? Overleg gerust met de pedagogisch medewerker, die heeft zeker ideeën.
Image

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken