Voor medewerkers: office.com
Ruilen
Hoe werkt het ruilen? Op deze pagina staat de uitleg. Het eerste deel gaat over vaste contracten. In het tweede deel gaat het over flexibele contracten. Op deze pagina staat informatie over de ruilen in begrijpelijke taal uitgelegd. Wil je er meer van weten? Bekijk dan de algemene voorwaarden.


Let op: ruilen bij IRIS Opvang is mogelijk tot 1 januari 2023. Daarna is ruilen niet meer mogelijk en vervalt ruiltegoed.

Deel 1 - vaste contracten

Hoe werkt ruilen?
Bij een vast contract staat een kind in de planning op de afgesproken momenten. Als een ouder een opvangmoment wil ruilen, kan dit via het ouderportaal. Ga naar de planning en zoek de reservering op dat het kindje niet komt. Klik daarachter op ‘Ruiling’ en vul de gewenste opvangdatum in. Ruilen kan alleen binnen de ruiltermijn. 

In de afbeelding hieronder staan twee reserveringen bij BSO Morgenster. Daarachter staat 'Afmelding' en 'Ruiling'. Deze afbeelding is gemaakt van het ouderportaal via de browser. Via de app ziet het er anders uit.
Image
Wat is de ruiltermijn?
Drie maanden voorafgaande aan het opvangmoment en drie maanden na het opvangmoment. Dus als een opvangmoment van 10 mei geruild wordt, kan dit van 10 februari tot 10 augustus.

Waar kan ik het ruiltegoed zien?
In het ouderportaal is het ruiltegoed zichtbaar bij het aanvragen van extra opvang. Ga naar planning en dan ‘Opvang aanvragen’.  Klik daarna op ‘Nieuwe aanvraag’. Vul eerst een datum in en daarna wordt het ruiltegoed zichtbaar.

Bij extra opvang wordt het ruiltegoed zichtbaar wat in die periode ingezet kan worden. Doordat de periode gekoppeld is aan de oorspronkelijke opvangdatum, kan het ruiltegoed elke dag anders zijn.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan het saldo ruiluren dat in het ouderportaal staat.

Hoe verwerkt IRIS Opvang het ruiltegoed?
Als ouders/verzorgers via het ouderportaal afmeldingen en extra opvang aanvragen doorgeven, verwerken wij eerst de afmeldingen en daarna de extra opvang aanvragen. Op die manier kunnen we het ruiltegoed inzetten waar dat mogelijk is.

Deel 2 - flexibele contracten

Is ruilen bij een flexibel contract mogelijk?
Nee, bij een flexibel contract is ruilen niet mogelijk. Er is namelijk niet vooraf betaald voor een opvangmoment. Als het ruiltegoed wordt, moet het wel betaald worden. Daardoor zou er een datum op de factuur komen dat het kind niet naar de opvang is geweest. En de datum dat het kind wel naar de opvang is geweest, staat niet op de factuur. Dat wordt ingewikkeld en daarom is ruilen bij een flexibel contract niet mogelijk. Hiervoor geldt eerst afmelden en daarna extra opvang aanvragen voor de gewenste dag.

Hoe werkt afmelden bij een flexibel contract?
Als er langer dan 7 dagen van te voren afgemeld wordt via het ouderportaal, komt de reservering te vervallen en wordt er niets in rekening gebracht. Als korter dan 7 dagen van te voren opvang wordt afgemeld, wordt het wel in rekening gebracht. 

Dit geldt voor flexibele contracten, maar ook voor extra opvang bij vaste contracten. 

Image

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken