Voor medewerkers: office.com
Vertrouwde omgeving

Elleke en Mandy werken als coördinator kinderopvang op de locaties Bouwman en Stroomdal. Zij bieden opvang aan in een huiselijke omgeving. “Ieder kind is anders. We vinden het belangrijk dat de kinderen zelfredzaam worden en hun eigen identiteit ontwikkelen,” zo legt Elleke uit.

Gezond eten en drinken past bij de visie van IRIS Opvang. Mandy biedt het liefste veel soorten fruit aan. “Zo proberen kinderen sneller dingen uit. Tijdens onze kookactiviteiten doet iedereen graag mee. Soms maken we een lekkere smoothie, de andere keer bakken we gehakt met lekker veel groente er doorheen.”
Identiteit sluit aan bij school

Elleke vertelt dat op iedere locatie van de christelijke organisatie er iedere dag gebeden wordt. “Er liggen christelijke boekjes om te lezen en uiteraard besteden we aandacht aan de feestdagen. Het belangrijkste vinden we het respect hebben voor elkaar.” Mandy vult haar aan. “IRIS is een fijne organisatie, voor de ouders en voor ons. Wij worden als waardevol gezien. Er is veel vertrouwen en er zijn groeimogelijkheden.”

Image
Vaste gezichten

Op alle locaties werken vaste leidsters. “We denken vanuit de kinderen. We zorgen voor rust op de groepen. Een eventuele invalkracht communiceer je zo vroeg mogelijk naar ouders,” zo legt Mandy uit. “De regels van iedere school gelden ook bij ons op de opvang.”

Actief spelen

“We stimuleren het ontdekken van hobby’s en talenten,” aldus Elleke. Computers en televisies passen niet bij die visie. “Bij ons speel je buiten, bouw of knutsel je met andere kinderen of ga je samen de keuken in.” Mandy merkt dat ouders blij zijn met de kleinschalige opvang. “Kinderen komen naar onze opvang omdat het kindvriendelijk en overzichtelijk is en we werken met vaste leidsters op de groep.”

Image
Samenwerken met de school

“De korte lijnen met school zijn voor ons erg prettig, maar voor de kinderen ontzettend waardevol. De leerkracht komt op bezoek bij de opvang voor de peuter naar school gaat. Omdat we veel samenwerken, is de stap van kinderopvang naar school erg klein. De kleuterjuf neemt onze peuter bijvoorbeeld mee naar de gymzaal als hij al wil meespelen. De overgang is erg natuurlijk,” aldus Elleke uit.

Image

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken