Voor medewerkers: office.com
Europa-Allee 10B
8265 VB Kampen

Veranderingen KO

Bekijk de veranderingen bij de KO. De veranderingen staan per onderwerp uitgelegd.

Even/oneven

IRIS Opvang stopt met het aanbieden van even/oneven contracten. IRIS Opvang gaat ouders met zo’n contract actief benaderen met de vraag of ze het contract willen aanpassen. De ouders die een even/oneven weken contract hebben, hoeven dus niet zelf contact op te nemen. Zodra er plek voor elke week ontstaat, nemen wij contact op met de ouders die een even/oneven weken contract hebben. De ouder heeft dan de mogelijkheid om het contract om te zetten naar elke week of de opvang op de even/oneven weken te beëindigen.

44-weken contract

IRIS Opvang stopt met het aanbieden van een 44-weken contract. Een ouder kan kiezen uit een schoolweken contract (het 40-weken contract), een 48-weken contract, een 52-weken contract of een flexibel contract. IRIS Opvang gaat ouders met zo’n contract actief benaderen met de vraag of ze het contract willen aanpassen. De ouders die een 44-weken contract hebben, hoeven dus niet zelf contact op te nemen.

Dagdelen

Vanaf 1 april 2021 wordt het dagdeel korte dag aangepast naar 14.30 uur, in plaats van 15.30 uur. IRIS Opvang gaat alle ouders met het dagdeel korte dag benaderen met de vraag of ze het contract willen aanpassen. Per 1 augustus 2021 wil IRIS Opvang het dagdeel tot 15.30 uur niet meer gebruiken.

De volgende dagdelen zijn bij de KO van toepassing:

7.00 – 13.00 uur       ochtend          6 uur

7.00 – 14.30 uur       korte dag       7,5 uur

7.00 – 18.30 uur       hele dag         11,5 uur

13.00 – 18.30 uur     middag           5,5 uur

Flexibele contracten

Voorheen werd een flexibel contract afgesloten voor alle dagen van de week. Maar in de praktijk zien we dat ouders meestal op dezelfde dag of dagen gebruik maken van het flexibele contract. Daarom zijn we begin 2021 begonnen met het aanbieden van flexibele contracten op dagen dat een ouder het verwacht nodig te hebben. Zodoende kan er een wachtlijst ontstaan voor flexibele contracten op dinsdag, terwijl er op woensdag wel ruimte is voor een flexibel contract. Op die manier kunnen we meer ouders helpen met flexibele opvang. Heb je toch een keer opvang nodig op een dag dat het niet in het contract staat? Ook dan proberen we je te helpen en bekijken we of de opvang mogelijk is.

Vakanties: nieuwe werkwijze

In 2021 starten we op onze kinderdagverblijven met een pilot. Vanaf 1 januari halen wij namelijk standaard vakantieweken uit de planning van contracten voor 40, 48-weken. Het voordeel hiervan is, dat je niet meer hoeft te bekijken of je kind te veel weken staat ingepland. Welke weken wij uitplannen, hangt af van je contract:

  • Bij een 52-weken contract wordt je kind elke week ingepland.
  • Bij een 48-weken contract worden 4 weken uitgepland.
  • Bij een 40-weken contract worden alle schoolvakantie uitgepland.
Image

* Ruilen? Extra opvang nodig? Dit regel je zelf via het ouderportaal. Wil je een keer afmelden maar weet je nog niet wanneer je de vakantiedag wel wilt inzetten? Als de afmelding langer dan een week van te voren doorgegeven is, blijft het als ruiltegoed staan. Bij een extra opvang aanvraag bekijken wij of er nog ruiltegoed staat en maken we altijd eerst het ruiltegoed op. 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hieronder staan de antwoorden op de vragen die aan ons gesteld zijn over de veranderingen. Op deze pagina staan ook veel gestelde vragen en antwoorden.
Wanneer gaan deze veranderingen in?
Deze wijzigingen gaan per 1 april in en voor 1 augustus neemt een medewerker van IRIS Opvang contact met je op als jouw opvangcontract gaat veranderen. 

De datum van 1 april is bedoeld voor alle nieuwe contracten. Vanaf die datum bieden wij bijvoorbeeld geen 44-weken contracten meer aan. Maar de bestaande, huidige 44-weken contracten blijven doorlopen. We benaderen de komende maanden ouders om het contract aan te passen. Op die manier kunnen we tijd nemen voor elke ouder en ouders een passend advies geven. Het doel is dan om per 1 augustus geen 44-weken contracten meer te hebben. 
In dit voorbeeld is uitgegaan van een 44-weken contract, maar dit geldt ook voor de andere veranderingen.
Image
Image
Staat uw vraag er niet bij?

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op
logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2021 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken