Voor medewerkers: office.com
Peuteropvang

In basisschool De Morgenster biedt IRIS Opvang peuteropvang (POV) aan, voor kinderen van 2 tot 4 jaar (met VVE-indicatie van 2,5 tot 4 jaar). Voorheen bood kinderopvangorganisatie Prokino hier peuteropvang aan, onder de naam Zonnebloem.

Openingstijden
POV Morgenster is open van maandag tot en met donderdag, van 8.15 tot 12.15 uur. Je kunt kiezen voor opvang op de maandag- en woensdagochtend, óf op de dinsdag- en donderdagochtend. Heeft jouw kind een VVE-indicatie? Dan mag hij of zij alle vier de ochtenden naar de peuteropvang. In de 12 schoolvakantieweken is er geen peuteropvang.

Leuke activiteiten
Bij de peuteropvang doen we samen allerlei uitdagende activiteiten, altijd rondom een bepaald thema. Dit is voor de kinderen herkenbaar en interessant, en ze leren er op een leuke manier enorm veel van. Het thema kan bijvoorbeeld zijn: zomer. Dan bekijken we boekjes over de zomer, praten we over de vakantie, zingen we vrolijke liedjes, knutselen we fraaie zomertaferelen en bakken we zomerzoete taartjes in de zandbak. Hierna komt er weer een ander thema, en doen we weer andere gezellige dingen. Telkens weer spelen we in op de nieuwsgierigheid en interesses van jouw kind. Zo dagen we jouw kind uit in zijn of haar ontwikkeling.

Lekker vrij spelen
Natuurlijk is er ook volop ruimte voor vrij spel. Bij de peuteropvang ligt uiteenlopend speelgoed, en er zijn ook materialen die eigenlijk niet bedoeld zijn om mee te spelen, maar die de kinderen wel enorm stimuleren in hun fantasie en creativiteit. Denk aan wasknijpers, kastanjes, kartonnen dozen en zachte dekens. Wij laten je kind er lekker zijn of haar gang mee gaan, en ondertussen observeren we. We bekijken wat jouw kind interessant vindt, en hoe we kunnen voortborduren op die interesse. Spelen is immers leren, vinden wij. En leren is spelen. Door vrij spel heeft je kind het leuk, gaat hij of zij ergens helemaal in op, en is de deur geopend naar ontwikkeling.

De omgeving verkennen
Bij de peuteropvang is het binnen erg leuk, maar ook buiten is natuurlijk van alles te ontdekken. Basisschool De Morgenster, waar de peuteropvang in zit, staat op een fijne plek, met veel groen eromheen. Het erbij gelegen park en de speelweide staan garant voor heel wat buitenplezier. De peuters hebben er alle ruimte om lekker vrij te bewegen, en we kunnen er leuke spelletjes met ze doen. Naar buiten gaan, doen we dan ook elke opvangochtend. Kinderen kunnen dan fijn ontspannen. Iets ondernemen in hun eentje, als ze dat graag willen, of samen met anderen iets bedenken om te gaan doen. Het is heerlijk om samen elke dag even een frisse neus te halen en te genieten van het seizoen.

VVE-indicatie
Met een VVE-indicatie kan een kind alle vier de ochtenden (van maandag tot en met donderdag) naar onze peuteropvang. Heeft een kind een (grote kans op een) onderwijsachterstand? Dan geeft het consultatiebureau hem of haar een VVE-indicatie. Bij de leeftijd van 11 maanden, maakt de consultatiearts een eerste inschatting. Een definitieve indicatie wordt gegeven bij 14 maanden. Omdat onze peuteropvang VVE-gecertificeerd is, krijgt je kind (met of zonder VVE-indicatie) volop de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.

Jolanda Gakes

Jolanda Gakes

Coördinator kinderopvang

06-39459204


Akelei 3
8265 KA Kampen
LRK: 322679679
povmorgenster@irisopvang.nl

Zo gaat het bij IRIS Opvang

Wil je meer weten over het algemeen pedagogisch beleid? Of hoe wij omgaan met wennen? Bekijk dan onze informatiepagina's.

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

RONDLEIDING AANVRAGEN

Wanneer kan je?

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken