Voor medewerkers: office.com
Europa-Allee 10B
8265 VB Kampen
“Enthousiaste leidsters die plezier hebben in hun werk. Het team draait goed en dat straal je uit naar de kinderen,” zo verklaart assistent-leidinggevende Renate het succes van de kinderopvang en de buitenschoolse opvang op locatie Rehoboth.
Bewegen

“Vaste gezichten en huiselijke opvang zorgt voor blije ouders en kinderen. We gaan iedere dag met de kinderen naar buiten. Als het echt slecht weer is, bewegen we in de gymzaal. Ook maken we graag uitstapjes met de kinderen. We zoeken een speeltuin op in de buurt of we gaan met een picknickkleed naar een veldje.”

Samen op stap

“Tijdens het thema vervoer zijn we bijvoorbeeld naar de trein gegaan. Daar zie je veel, maar onderweg kom je bouwwerkzaamheden tegen en hebben we uitgebreid de shovels bekeken. De kinderen genieten daar enorm van.”

Voorschoolse educatie

“We kijken goed naar waar de kinderen aan toe zijn. Vanaf ongeveer twee jaar bieden we voorschoolse educatie aan. Dat sluit aan met wat ze op de basisschool gaan doen. We zingen liedjes in de kring. Ook oefenen we met tellen. We werken in thema’s die aansluiten bij de Rehobothschool.”

Image
“We kijken goed naar waar de kinderen aan toe zijn”
Overdracht naar school

“Vanuit de opvang gaan de kinderen naar de Rehobothschool of naar de Marnixschool. We hebben daar een goede overdracht met de kleuterjuf. Op de Rehoboth mag je vanaf de opvang al uurtjes gaan wennen. Als we zien dat kinderen een achterstand of voorsprong hebben, overleggen we met de leerkrachten. Zo zorgen we dat de overgang zo makkelijk mogelijk is als het kind 4 jaar wordt.”

BSO

“De BSO biedt een huiselijke sfeer waarin kinderen van alles kunnen ondernemen. Je kunt lekker buitenspelen. Het schoolplein heeft een sociale buurtfunctie dus regelmatig komen klasgenoten hun vriendjes halen om samen te spelen.”

Image
Aanbod activiteiten

“We werken twee maanden aan een thema. Binnen dat thema worden activiteiten aangeboden zoals knutselen en koken. Ook bewegen en spelen in de natuur horen daar natuurlijk bij. Het is aan de kinderen of ze hieraan mee willen doen. Het is vrije tijd dus meedoen mag en is zeker niet verplicht.”

Samenwerken

“Wij hebben contact met de leerkrachten. Als er iets is gebeurd met een kind, weten wij het. Uiteraard alleen als ouders hier toestemming voor hebben gegeven. Wij zien de leerkrachten als onze collega’s en werken graag samen. Dit is ook het beste voor het kind. Zo kunnen we bij het ophalen altijd de eventuele bijzonderheden vertellen aan de ouders.”

Image

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

RONDLEIDING AANVRAGEN

Wanneer kan je?

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2021 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken