Voor medewerkers: office.com

Blog: Als de opvang weer open gaat...

Hier leest u het blog van Sharon Beute. Zij is pedagogisch beleidsmedewerker bij IRIS Opvang en kijkt alvast vooruit. Wat als straks de opvang weer open gaat en de lockdown voorbij is? 

Veranderingen
Wat kijken we ernaar uit om alle lieve kinderen weer snel te ontmoeten. Afgelopen tijd is voor iedereen anders verlopen; voor de een hectisch, voor de ander juist wel lekker rustig. Er zijn continue veranderingen en we worden flink uitgedaagd in onze flexibiliteit. Maar niet alleen in de wereld verandert er veel, ook je kind is natuurlijk weer veranderd sinds de laatste keer dat hij/zij de opvang bezocht. Je baby heeft leren rollen, je dreumes kan nu lopen, je peuter is zindelijk geworden. Belangrijke veranderingen die we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen en hoe het met je kind(eren) gaat. We streven ernaar om contact te houden via verschillende kanalen. Dit kan per locatie verschillen.

Opnieuw wennen
Na de lockdown in het voorjaar waren we blij verrast toen veel kinderen ons gelijk in de armen vlogen en de herkenning van hun gezicht te lezen viel. Het geeft vertrouwen voor de terugkomst straks, voor jou als ouder en voor ons, dat veel kinderen gelukkig niet zo snel vervreemd raken en flexibel blijken te zijn. Tegelijkertijd beseffen we ons dat het voor andere kinderen echt opnieuw wennen zal zijn. Daarom is het belangrijk dat we daar met aandacht bij stil staan en dat willen we ook graag! We zullen de eerste week na de heropening vanaf 7 uur met twee pedagogisch medewerkers aanwezig zijn, zodat we in de rust kunnen overdragen. Laat het vooral weten als je je zorgen maakt over het opnieuw wennen bij de opvang. Dan kunnen we hier samen een weg in zoeken die past.

Thema Welkom
Op de groep zullen we vanaf 18 januari opnieuw het thema ‘Welkom’ behandelen. Dit is een thema uit onze methode Piramide die als doel heeft om kinderen kennis te laten maken met elkaar, met de regels en rituelen en de pedagogisch medewerkers. Er zal veel aandacht worden besteed aan het groepsgevoel. En de pedagogisch medewerkers zijn zich deze eerste weken extra bewust van de signalen die de kinderen geven en zullen met nog meer zorg en liefde om de kinderen heen gaan staan. Zo wordt het terugkomen op de opvang, met een zorgvuldige start, hopelijk ook een feestje.

BSO-kinderen
Voor de BSO kinderen zal het wennen over het algemeen sneller gaan. De meesten zijn blij dat ze weer naar school mogen. Het terugkeren van ritme en structuur is helpend voor ze. En toch weten we dat het voor sommige kinderen ook echt wennen zal zijn. We zijn ons hier bewust van en zullen daar op een zorgvuldige manier aandacht aan besteden. Als je zorgen hebt over het wennen of hierover even willen sparren, bel ons gerust. We zoeken graag naar passende oplossingen.

Het kind centraal en wij met zorg en liefde eromheen. We hebben zin om iedereen weer te zien. Hopelijk tot snel!

 

 

 

logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken