Voor medewerkers: office.com
Europa-Allee 10B
8265 VB Kampen

Compensatie corona-sluiting door SVB

Vanaf 4 mei is de website van SVB (sociale verzekeringsbank) beschikbaar voor ouders om compensatie voor de corona-sluiting aan te vragen. Vanaf 15 mei 2021 kan de vergoeding worden aangevraagd. In dit nieuwsbericht staan de belangrijkste punten samengevat. 

SVB
Op de website van SVB staat sinds 4 mei 2021 informatie over de compensatie door de corona-sluiting van de opvang. 

Uitbetaling compensatie aan ouders met kinderopvangtoeslag
De compensatie voor de kosten van kinderopvang gedurende de corona-sluiting wordt vermoedelijk eind mei 2021 uitbetaald aan de meeste ouders. Ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen krijgen rond 21 mei een bericht van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat kan zijn een brief per post of in de persoonlijke digitale berichtenbox van de overheid. De compensatie wordt naar verwachting eind mei uitbetaald aan ouders die al kinderopvangtoeslag ontvangen. Ouders die géén kinderopvangtoeslag ontvangen kunnen de compensatie vanaf begin mei aanvragen.

Peildatum 21 februari 2021
De zogenaamde peildatum is 21 februari 2021. Dat houdt in dat de hoogte van de compensatie wordt berekenend op basis van de gegevens over de kinderopvang die op deze datum bij de Belastingdienst bekend waren. Deze gegevens zullen mogelijk niet altijd volledig aansluiten bij de werkelijke situatie. Daardoor kunnen er kleine verschillen zijn. Er kan bezwaar worden gemaakt.

Uitbetaling compensatie aan ouders zonder kinderopvangtoeslag
Ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen voor de kosten van de kinderopvang kunnen gebruik maken van de zogenaamde regeling ‘tijdelijke tegemoetkomingsregeling kinderopvang zonder overheidsvergoeding’ (TTKZO). Dat geldt ook voor ouders die voor een deel van de betaalde uren geen kinderopvangtoeslag of vergoeding van de gemeente ontvangen. Omdat de (kinderopvang)gegevens van deze ouders niet bij de overheid bekend zijn, moeten deze ouders de compensatie zelf aanvragen. Dat kan via de website van de SVB. De aanvraag kan worden gedaan voor zowel de eerste als de tweede sluiting van de kinderopvang. Ouders ontvangen binnen 8 weken na aanvraag een beschikking waarin staat of en hoeveel compensatie zij ontvangen.

Voor de Ouders die voor de kinderopvang een vergoeding van de gemeente ontvangen (bijvoorbeeld via VE/VVE of SMI), krijgen de compensatie van de gemeente.

Overzicht sluitingsperiodes
- Eerste sluiting: van 16 maart 2020 tot en met 10 mei 2020 (kinderdagopvang) en de periode van 16 maart 2020 tot en met 7 juni 2020 (buitenschoolse opvang).
- Tweede sluiting: van 16 december 2020 tot en met 7 februari 2021 (kinderdagopvang) en de periode van 16 december 2020 tot en met 18 april 2021 (buitenschoolse opvang).

Benodigdheden (vergoeding voor ouders zonder kinderopvangtoeslag)
Op de website van SVB lees je wat er nodig is voor de aanvraag en hoe je de aanvraag kunt doen: 
- De facturen van de opvang staan in het ouderportaal. Log in via www.irisopvang.nl/ouderportaal 
De 'verklaring kinderopvang' kun je aanvragen bij IRIS Opvang. Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld dat het om de 'verklaring kinderopvang' voor de SVB gaat. 
- Het aanvragen kan maar 1 keer, en als je meerdere kinderen hebt, moet het voor alle kinderen tegelijk aangevraagd worden. 

logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2021 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken