Voor medewerkers: office.com

Een nieuw jaar, een nieuw uiterlijk

IRIS Opvang en IRIS Onderwijs werkten altijd al samen. Vanaf 2023 laten we dat ook duidelijk zien, met één naam en een nieuw logo. Onze nieuwe naam is IRIS Christelijke Kindcentra. Hier kunnen kinderen van nul tot twaalf jaar op één locatie (een Integraal Kindcentrum, ofwel IKC) terecht voor basisonderwijs en opvang.


Wij werken momenteel hard aan de ontwikkeling van onze locaties naar deze Integrale Kindcentra of - zoals wij ze zelf noemen - IRIS Kindcentra. Elke opvanglocatie (met dus steeds vaker onderwijs en opvang onder één dak) krijgt een eigen huisstijl, passend bij de nieuwe, overkoepelende IRIS-huisstijl. Oftewel: een eigen uitstraling, die zowel past bij het karakter van de locatie, als bij de sterke IRIS-organisatie daarachter. Precies zoals onze opvang en onderwijs zijn georganiseerd. Zo zie je straks aan de verschillende IRIS-locaties dat ze allemaal ‘familie’ van elkaar zijn. Allemaal eigen, en allemaal verbonden.

Onze boodschap
In onze nieuwe uitstraling zit onze boodschap verweven: wijze wereldburgers op weg. Spelenderwijs ontdekken kinderen namelijk al in hun eerste jaar wie ze zijn in de wereld om hen heen. Vanaf dit moment bieden wij een veilige plek, waar je mag schateren van het lachen, waar je boos en verdrietig mag zijn, waar je mag ontdekken, leren en ontwikkelen. Wij gaan samen met kinderen en ouders/verzorgers op zoek naar de ontwikkelroute van elk kind. Wat wij onze kinderen meegeven, is om te vertrouwen op God, je naasten en jezelf. Ieder kind is in onze ogen een wijze wereldburger op weg naar de toekomst.

Onze kleuren, lettertypes en illustraties
De kleuren die je terugziet in onze nieuwe huisstijl, hebben ieder hun eigen betekenis. Deze betekenis is gebaseerd op de kleurenpsychologie en de associaties die mensen met een bepaalde kleur kunnen hebben. Zo staat oranje voor avontuurlijk en groen voor groei. Dat sluit heel mooi aan bij onze boodschap: wijze wereldburgers op weg.
In onze uitingen gebruiken we hier en daar een speels lettertype, afgeleid van het handschrift van een kind. Zo lijkt het alsof een kind zelf heeft meegeschreven. Dat vinden we een mooie gedachte.
De illustraties die we gebruiken, ondersteunen de verbeelding van de wijze wereldburgers op weg. Zo kun je in onze uitingen straks een vergrootglas tegenkomen, of een potlood, of een wereldbol. En natuurlijk combineren we deze illustraties met fraaie fotografie.

 

iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken