Voor medewerkers: office.com
Buiten slapen

Gezond en uitgerust
Buitenslapen komt uit Scandinavië, maar ook in het Noorden van Nederland sliepen kinderen vroeger veel buiten. Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die buiten slapen minder last hebben van verkoudheid. Dit omdat de luchtkwaliteit buiten vaak beter is dan binnen. Een verkoudheid wordt niet veroorzaakt door kou, maar door bacteriën en virussen. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer. Buiten slapen zorgt daardoor voor beter uitgeruste kinderen. Op de locaties KO Stroomdal en KO Fidelio hebben wij buitenbedjes. De tuinen die hier grenzen aan de locatie geven ons de mogelijkheid om buiten, in ons zicht, bedjes te plaatsen. Ook hier gaan we natuurlijk, net als binnen, regelmatig kijken of alles nog goed gaat.

Image

Veilig slapen
Een buitenbedje heeft alles wat nodig is om het kind veilig te laten slapen, ook al vind je het er misschien wat gek uitzien. De huisjes zijn overdekt, zodat je baby beschermt is tegen de zon en tocht. Ze staan op pootjes, zodat de bodem niet nat kan worden. De voorkant van het huisje heeft een deurtje met gaas. Zo heeft het kind geen last van muggen en andere beestjes en kunnen honden en katten er niet bij. Het buitenslaaphuisje voldoet aan de wettelijke gestelde Europese normen voor meubilair dat wordt gebruikt in kinderdagverblijven. Door de bijzondere constructie van het bed zijn regen en wind geen spelbreker bij het buiten slapen. En we houden natuurlijk rekening met hoe we het kind kleden. We maken bijvoorbeeld gebruik van een vierseizoenenslaapzak, die voor buitengebruik is goedgekeurd.

Voorwaarden en toestemming
In ons protocol buitenslapen staat beschreven welke voorwaarden we stellen als het gaat om buitenslapen. Regen en wind zijn geen spelbreker, maar als het heel hard waait (kans op omvallen) of het regent zo hard dat het bij de huisjes naar binnen regent, slapen de kinderen natuurlijk niet buiten. Ook letten we op bijvoorbeeld hele felle zon en extreme warmte, scherpe wind of extreme kou. Ouders wordt gevraagd of hun kind buiten mag slapen en geven hier schriftelijk toestemming voor. Alleen dan laten we het kind ook buitenslapen en genieten we ervan dat deze mogelijkheid binnen IRIS Opvang bestaat.

Image

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken