Voor medewerkers: office.com

We willen graag kennismaken met jou als ouder/verzorger en daarom houden we altijd een intakegesprek als een kind is ingeschreven bij IRIS Opvang. We vinden het namelijk erg belangrijk samen te spreken over je kind, de opvang en onze samenwerking. Zo kunnen we gezamenlijk zorgen voor een fijne start van je kind op de groep.

Kinderdagverblijf / peuteropvang
Wie is… Dat is de vraag die we als eerste stellen. We zijn benieuwd naar jouw/jullie kind. Wat vindt hij leuk? Wat helpt haar als ze verdrietig is? Welke eet- of slaaprituelen zijn er? Is er sprake van een allergie? Het zijn vragen die voorbij komen in een intake, waardoor wij je kind leren kennen. Hierdoor kunnen we, als het de groep bezoekt, goed aansluiten bij wat hij/zij gewend is en prettig vindt. In de intake spreken we dan ook een moment af om te wennen. Daarnaast hoor je wie straks de mentor wordt van je kind.

Buitenschoolse opvang (BSO)
Bij een intake voor de BSO willen we niet alleen met jou in gesprek, maar ook graag met je kind. Jullie komen met elkaar naar de intake om kennis te maken. We beginnen de intake met ‘wie is..’ omdat we benieuwd zijn naar je kind. Waar houd jij van? Waar kan hij uren mee bezig zijn? Wat vindt ze heel lekker? Hoe kunnen wij je helpen als je verdrietig bent? We gaan met jou en je kind in gesprek waardoor wij je kind leren kennen. Hierdoor kunnen we op zijn/haar eerste BSO dag goed aansluiten voor een fijne start op de BSO. In overleg is er ook de mogelijkheid een apart wenmoment af te spreken.

Leren kennen
Het leren kennen gaat niet alleen over het kind. We willen ook kennismaken met jou/jullie als ouder(s)/verzorger(s). Juist omdat we zo graag samen optrekken en we erin geloven dat we zo het beste kunnen geven aan je kind. En dus is de intake ook een moment waarin je de organisatie en alvast één van de pedagogisch medewerkers leert kennen. We horen ook graag jouw vragen en leggen uit hoe we op de groep werken en hoe we omgaan met de kinderen. 

Intake inplannen
Enkele weken voordat de opvang start, neemt een pedagogisch medewerker van de locatie contact met je op. Dan plannen we een afspraak voor het intakegesprek. 

iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken