Voor medewerkers: office.com

Wachtlijst

Algemene uitleg
Op een aantal vestigingen werken we met wachtlijsten. Een wachtlijst ontstaat als het maximaal aantal beschikbare kindplekken vol is. Om een nieuwe plaatsing mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van opzeggingen of wijzigingen in de planning. Dit maakt het lastig om een inschatting te maken hoe lang het duurt voordat er plaatsingsmogelijkheden ontstaan. 

Wachtlijsten
We werken met drie soorten wachtlijsten:
1. Een voorrangswachtlijst voor broertjes/zusjes en kinderen van onze medewerkers
2. Een voorrangswachtlijst voor aanvragen van structurele extra dagen en/of ruiling van dagen of vestiging van reeds geplaatste kinderen. 
3. Een algemene wachtlijst voor kinderen die nog niet geplaatst zijn bij ons. 
Zodra er een plaats vrijkomt die aan de aanvraag voldoet, bieden we die natuurlijk aan. in sommige gevallen komen we ook met een alternatief voorstel. 

Toevoeging aan de wachtlijst
Zodra je je kind hebt ingeschreven via de website, bekijkt IRIS Opvang of er plek is. De kans op een plaatsing hangt van verschillende factoren af. Gewenste dagen, combinaties van dagen, vestiging van voorkeur, de hoeveelheid dagen en de flexibiliteit. Een kans op een plek voor één dag is bijvoorbeeld groter dan dat er vier dagen tegelijk beschikbaar zijn. Is er plek, dan ontvang je een overeenkomst. Is er geen plek? Dan kom je op de wachtlijst te staan en nemen we contact met je op, zodra we zien dat er plek ontstaat. 

Plaatsing
Afhankelijk van de drukte op de locatie, kijken we enkele maanden vooruit. In deze periode bekijken we wanneer er plek ontstaat en benaderen we ouders die op de wachtlijst staan. Daarbij houden we rekening met de drie verschillende wachtlijsten. Op deze manier kan het gebeuren dat je een voorstel krijgt voor opvang die start over drie maanden. Je kunt dan geheel vrijblijvend beslissen om daar wel of geen gebruik van te maken. 

Nieuwsbrief
In september/oktober 2021 wordt voor het eerst een nieuwsbrief verzonden naar ouders die op de wachtlijst staan. We begrijpen dat het vervelend is om te wachten op een plekje bij de opvang. Daarom willen we met een halfjaarlijkse nieuwsbrief laten weten dat we de ouders niet vergeten. 

Vragen over de wachtlijst? 
Heb je vragen over de wachtlijst, wil je je kind toevoegen aan de wachtlijst of er vanaf halen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken