Voor medewerkers: office.com
Peuteropvang

In de Bouwmanschool biedt IRIS Opvang peuteropvang (POV) aan, voor kinderen van 2 tot 4 jaar (met VVE-indicatie van 2,5 tot 4 jaar). Voorheen bood kinderopvangorganisatie Prokino hier peuteropvang aan, onder de naam Parel.

Openingstijden
POV Bouwman is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 8.15 tot 12.15 uur. Je kunt kiezen voor opvang op de maandag- en donderdagochtend, óf op de dinsdag- en vrijdagochtend. Heeft jouw kind een VVE-indicatie? Dan mag hij of zij alle vier de ochtenden naar de peuteropvang. In de 12 schoolvakantieweken is er geen peuteropvang.

Spelen en leren
Op de peuteropvang krijgt je kind alle tijd en ruimte om zich te ontwikkelen. Bij IRIS zien we het zo: kinderen ontwikkelen zich door te spelen. Spelen is leren, en leren is spelen. Vanaf de eerste dag dat jouw kind naar de peuteropvang komt, doen wij er alles aan om jouw kind zich fijn en veilig te laten voelen. Zit jouw kind goed in zijn of haar vel, dan komt spelen vanzelf, en ontwikkelen dus ook. En spelen is een breed begrip. Dat kan met speelgoed, maar ook door te bewegen en te ervaren, met al je zintuigen. Priegelen met een kralenplank, klauteren op een speeltoestel, dingen in elkaar zetten, en weer uit elkaar, muziek maken, zingen, dansen, knutselen; er is zo geweldig veel leuks dat een kind doet groeien.

Een ochtend peuteropvang
Heb je jouw kind naar de opvang gebracht en uitgezwaaid, dan is het tijd voor vrij spel. Je kind mag zelf iets kiezen om te gaan doen. Wij zullen je kind materialen aanreiken en begeleiden waar nodig. Misschien komen de schilderspullen op tafel, omdat je kind graag wil verven. Misschien stormt je kind naar de blokken om een bouwwerk te maken, of zit hij of zij liever eerst even rustig op de bank, om in een boekje te kijken. Het mag en kan allemaal, het is immers vrij spel. Hierna ruimen we alles samen op en doen we met elkaar een leuke activiteit, altijd rondom een bepaald thema. Natuurlijk gaan we elke ochtend samen iets eten en drinken. En buitenspelen hoort er ook bij.

Naar buiten
De omgeving van de Bouwmanschool is ideaal om er lekker op uit te gaan. Buiten de schoolpauzes om, maken we gebruik van de leuke speeltoestellen op het plein. Willen we het avontuur iets verder zoeken? Dan nemen we de peuters mee naar de natuurspeelplaats, het stadspark, de kinderboerderij of het hertenkamp. Buiten valt hier zoveel te zien, te ontdekken en te ervaren. Wat overigens ook prettig is: als kinderen bijna naar de basisschool gaan, mogen ze een figuurlijke stap naar buiten zetten: alvast even kijken in hun toekomstige klas(lokaal), even wennen aan ‘de school’. Hierdoor, en doordat de peuteropvang in school zit, voelt school direct vertrouwd.

VVE-indicatie
Met een VVE-indicatie kan een kind alle vier de ochtenden (van maandag tot en met donderdag) naar onze peuteropvang. Heeft een kind een (grote kans op een) onderwijsachterstand? Dan geeft het consultatiebureau hem of haar een VVE-indicatie. Bij de leeftijd van 11 maanden, maakt de consultatiearts een eerste inschatting. Een definitieve indicatie wordt gegeven bij 14 maanden. Omdat onze peuteropvang VVE-gecertificeerd is, krijgt je kind (ook zonder VVE-indicatie) volop de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.

Elleke Korteweg

Elleke Korteweg

Coördinator kinderopvang

06-24675036


Wilhelminalaan 20
8262 DE Kampen
LRK: 128617937
povbouwman@irisopvang.nl

Zo gaat het bij IRIS Opvang

Wil je meer weten over het algemeen pedagogisch beleid? Of hoe wij omgaan met wennen? Bekijk dan onze informatiepagina's.

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

RONDLEIDING AANVRAGEN

Wanneer kan je?

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken