Voor medewerkers: office.com
Locatie Flevowijk biedt buitenschoolse opvang in de hoofdlocatie van de Willem van Oranjeschool in Kampen. 'We hebben een gezellige groep', aldus pedagogisch medewerker Annemieke Terpstra. 'We hebben een kleine locatie met veel mogelijkheden'. 
Veel ruimte

We maken gebruik van verschillende ruimtes. Bijvoorbeeld de grote keuken. Daar koken de kinderen soep of bakken we pepernoten met Sinterklaas. En in de zomer maken we vaak smoothies. Ook kunnen we activiteiten doen in het speellokaal of we gebruiken de ruimte tegenover de BSO. Daar kunnen kinderen rustig zitten om samen een spel te doen of een boek te lezen. Een boek kan gemakkelijk bij de bibliotheek in school gehaald worden. 

Gezond drinken
Kinderen vinden het leuk om hun eigen drankje te maken. Met bijvoorbeeld sinasappel, komkommer, citroen en een muntpluntplantje kan zelf fruitwater gemaakt worden. Annemieke vertelt: "Bij het inschenken heb je soms geluk als er een stukje fruit in je glas komt. Dat maakt het leuk. En elke keer is het weer een verrassing hoe het smaakt."
"Als er ook ranja wordt aangeboden, kiezen de meeste kinderen toch voor het zelfgemaakte drankje."
Image
Image
Loose parts
Loose parts zijn materialen die voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Bijvoorbeeld een bak met bruine bonen en lege bekers en bakken. Daarmee kunnen kinderen hun eigen spel bedenken. Bij BSO Flevowijk spelen kinderen daar graag mee.
Samenwerking
We werken samen met de Willem van Oranjeschool en ook met BSO Fidelio. Het team van pedagogisch medewerkers verzorgt de opvang bij BSO Fidelio én BSO Flevowijk. Op rustige dagen wordt de opvang ook samengevoegd, zodat er genoeg kinderen zijn om samen te voetballen of een spelletje te spelen. 
Met de school zijn de lijntjes kort. Voordat de naschoolse opvang begint, hebben de pedagogisch medewerkers en de leerkrachten een overdracht. "Zo weten we hoe de dag gegaan is en kunnen we daarop inspelen", aldus Annemieke.

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

RONDLEIDING AANVRAGEN

Wanneer kan je?

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken