Voor medewerkers: office.com
Peuteropvang

In christelijke basisschool De Regenboog in Wilsum biedt IRIS Opvang peuteropvang (POV) aan, voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Voorheen bood kinderopvangorganisatie Prokino hier peuteropvang aan, onder de naam Horizon.

Openingstijden
POV Regenboog is open op maandag, dinsdag en vrijdag, van 8.15 tot 12.15 uur. In overleg met onze medewerker planning wordt bepaald op welke twee (van de drie) ochtenden jouw kind naar de peuteropvang kan. Deze minimale afname-eis van twee ochtenden per week gaat in per 1 januari 2024. Tot en met 31 december 2023 is het nog mogelijk om één ochtend per week af te nemen. In de 12 schoolvakantieweken is er geen peuteropvang.

Spelend ontwikkelen
Knutselen, dansen en boekjes lezen. Lekker buiten spelen op het schoolplein. Spelend leren, met leuke activiteiten. Het kan allemaal bij de peuteropvang. In de gezellige, huiselijke ruimte gaat jouw kind veilig op verkenning, samen met leeftijdsgenootjes. Vrij spelen, ontdekken en ervaren; en alle zintuigen doen daaraan mee. Bij de peuteropvang is spelen leren. Kinderen ontwikkelen zich al spelend, bijvoorbeeld op het gebied van taal en motoriek. ‘Gewoon’ terwijl je kind geniet; van stimulerend speelgoed en uitdagende activiteiten, volgens thema’s die passen bij zijn of haar beleefwereld.

Samen ontdekken
Ons speelgoed maakt nieuwsgierig en fantasierijk. Zo bouwt je peuter met blokken een huis of een figuur op de vloer. Alleen of samen. Je kind kan de blokken met iemand delen, of ze sorteren en tellen. Wij kijken goed; wat vindt jouw kind interessant? Daar spelen we op in. We sluiten aan bij de persoonlijkheid van je kind, bij de leeftijd en de voorkeuren. We dagen liefdevol uit, zodat je peuter zich fijn kan ontwikkelen. Zo gaan we vanuit enthousiasme met elkaar op ontdekkingstocht. Altijd zijn wij nabij, om te bekijken wat jóuw kind nodig heeft om te groeien. En we bespreken zijn of haar ontwikkeling natuurlijk met jou. Voor een fijne peutertijd én een stevige stap naar school.

Wennen aan school
Over school gesproken: het fijnste aan opvang en onderwijs onder één dak, is misschien wel het feit dat school zo direct al vertrouwd voelt. Gaat je kind naar onze peuteropvang, dan wandelt hij of zij letterlijk door de schoolgangen. Je kind ziet de schoolkinderen en de leerkrachten en proeft de sfeer alvast een beetje. Op de peuteropvang zelf worden ook activiteiten aangeboden die aansluiten bij de basisschool. En is jouw kind bijna 4 jaar? Dan mag het gaan wennen op school. Een keertje kijken in het klaslokaal van groep 1. Misschien een keer een lesje meedoen. Alles rustig, in stapjes en in goed overleg. Dat voelt veilig en vertrouwd. Zo zorgen we er samen voor dat je kind zich na de peuteropvang fijn verder kan ontwikkelen.

Daniëlle Hofmann

Daniëlle Hofmann

Coördinator kinderopvang

06-81580327


Westenbergstraat 28
8274 AR Wilsum
LRK: 981941394
povregenboog@irisopvang.nl

Zo gaat het bij IRIS Opvang

Wil je meer weten over het algemeen pedagogisch beleid? Of hoe wij omgaan met wennen? Bekijk dan onze informatiepagina's.

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

RONDLEIDING AANVRAGEN

Wanneer kan je?

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken