Voor medewerkers: office.com

Column: van Machteld

Deze column is geschreven door Machteld. Zij werkt als administratief medewerker bij IRIS Opvang en woont samen met haar man in Zwolle. Zij heeft een column geschreven over thuiswerken tijdens de coronacrisis. 

Thuiswerken, mijn man en ik doen dit wel vaker. Hij werkt boven en ik in de woonkamer. Onze katten vinden het geweldig. Ben je net aan de telefoon, springt er een kat op schoot. Ben je net geconcentreerd bezig met een taak, brengen ze een levende muis mee naar binnen! Ze weten goed hoe ze ons kunnen verrassen…

Het is toch even wennen dat niet alleen wij thuis zijn, maar ook alle buren. Met dit prachtige weer staan de ramen en tuindeuren open. En dan kun je gemakkelijk de buren horen als je zit te werken. Het volgende gesprek tussen twee buurkindjes ving ik op:

Stel je voor twee kleuters op een trampoline. “Ik krijg geen paaseitjes meer van mijn moeder. Dat vind ik echt niet eerlijk, want mijn zus heeft er twee gehad. En ik maar één. Straks hebben we niet genoeg paaseitjes meer voor het paaseierenfeest.”  Het buurtjongentje begint nog meer te jammeren, want, zoals hij zelf zegt: "ik krijg met alles maar één snoepje". Zegt het vriendje: “dat heb ik ook weleens.” Twee tellen later beginnen ze te fluisteren en hebben ze een plannetje bedacht. Het buurjongetje zegt: "kom, ik vraag aan mijn moeder of ik mijn fiets mag pakken uit de schuur om te fietsen. We gaan dan niet fietsen, we gaan stiekem kijken of er iets lekkers in de vriezer/koelkast ligt. Het vriendje springt op en zegt: "wat een goed idee, dan heb jij toch twee snoepjes gehad en ik drie!" Waarop het buurjongetje enthousiast reageert: "ja, dan is het wel eerlijk!" 

Haha, kinderlogica.
Respect voor alle ouders, juffen of meesters en uiteraard voor jullie! Ik besef me goed dat het makkelijker is om thuis te werken zonder moeder/vader, juf of meester te zijn.

Voorlopig kunnen we even geen vakantie plannen maken, maar toen ik afgelopen weekend in onze tuin zat, voelde het even alsof ik op vakantie was. Strak blauwe lucht, de zon op mijn gezicht, en de buren om ons heen. Rechts wonen Irakezen, en horen we geluiden van een online viering vanuit een moskee. Links horen we de Portugese buurman bellen met zijn familie in Portugal. En een oude buurvrouw, die naar Nederland zingt luistert, zodat alle buren kunnen meegenieten. Daarnaast pakken wij (mijn man en ik) ook graag de gitaar, om Worship muziek te maken. Het mooie is dat iedereen, een ander geloof heeft, een andere taal spreekt, en dat God ons allemaal kent en ziet. Zo gaat iedereen op zijn manier door deze periode heen. Het geeft mij rust, dat we samen sterk zijn en God daarin heel dichtbij kan zijn.

Geschreven door Machteld Stoffer.
De gebruikte foto is niet van de kat van Machteld.

logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken