Voor medewerkers: office.com

Buitenbedje KO Stroomdal

Eind april 2020 is het buitenbedje bij de locatie KO Stroomdal geplaatst. Op deze locatie komen meerdere baby's naar de opvang, waardoor we meer slaapplekjes nodig hebben. 

Op vrijdag 24 april is het buitenbedje geleverd. Het is een stapelbed, zodat er twee kinderen tegelijk kunnen slapen. In Scandinavische landen is buiten slapen al heel gewoon. De gezonde buitenlucht zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. Kinderen die vaak verkouden zijn of last hebben van luchtweginfecties en allergieën zijn hierbij gebaat. Bovendien slapen kinderen veel langer en dieper wanneer zij buiten liggen, onder andere dankzij de rustgevende geluiden van vogels, wind of regen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de weersomstandigheden. 

Omdat de locatie een relatief ondiepe tuin heeft waar het bedje staat, hebben we een schutting geplaatst. Het buitenbedje staat daardoor beschut tussen het gebouw en de schutting. Daardoor staat het bedje nog beter en kunnen de kinderen veilig slapen. Het bedje is zichtbaar vanuit de groepsruimte, waardoor pedagogisch medewerkers goed zicht hebben op de kinderen die slapen. De locatie KO Stroomdal is de tweede locatie van IRIS Opvang die nu de mogelijkheid heeft om kinderen buiten te laten slapen. Voordat kinderen buiten gaan slapen, gaan de pedagogisch medewerkers het gesprek aan met de ouders en geven ouders hiervoor toestemming. 

Nieuwsgierig geworden of wilt u meer weten over het buitenslapen? U bent van harte welkom om de locatie Stroomdal te bekijken. Maak een afspraak door te bellen naar 06-18188227

logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken