Voor medewerkers: office.com

Column: Samenwerking Onderwijs & Opvang

Deze column is geschreven door Chantal Wissenborn. Zij is pedagogisch medewerker bij IRIS Opvang en onderwijsassistent bij de Marnixschool in Kampen. Sinds september 2019 werkt ze bij de BSO Rehoboth. Daar gaan kinderen van de Marnixschool naar de opvang. 

Het werk als onderwijsassistent en als pedagogisch medewerker op de BSO vind ik ideaal te combineren. Ik werk in de ochtend op de Marnixschool van 8.00 tot 13.00 uur en daarna vanaf 14.00 uur op de BSO. Tussendoor ga ik even naar huis om te eten. Ik woon dichtbij mijn werk dus even naar huis gaan is geen probleem. Uiteindelijk werk ik een hele dag van 8.00 tot ongeveer 17.00 uur met een lange pauze thuis en heb ik ook nog is een erg afwisselende werkdag! Wanneer ik vrij ben van de Marnix begint mijn werk op de BSO, ideaal! Ook vrije dagen op school, zoals goede vrijdag, is er juist opvang nodig voor de kinderen en kan ik (bijna) altijd werken bij de BSO. Het komt bijna nooit voor dat mijn werktijden van mijn ene werk de werktijden van mijn andere werk overlappen. Dit vind ik erg fijn!

Veel kinderen die op de Marnixschool zitten gaan naar BSO Rehoboth. Ik zie dan sommige kinderen in de ochtend op de Marnix en later op de dag heb ik dezelfde kinderen bij de BSO. In het begin was dit even wennen, omdat de kinderen het niet helemaal snappen. Ze zien me eerst in de ochtend op de Marnix en daarna ook bij de BSO. Ook sommige ouders keken me soms aan van huh, jij werkt toch op de Marnix? Als ik het dan uitleg aan de kinderen en de ouders snappen ze hoe dit in elkaar zit. De kinderen en ouders zijn er inmiddels aan gewend. Regelmatig spreek ik kinderen op school die vragen: juf, ben je vanmiddag ook de BSO? En andersom gebeurt dit ook. Ook collega’s van de Marnix vragen mij regelmatig van alles over de BSO. En collega’s van de BSO vragen mij van alles over school. Ik voel me soms een beetje de schakel tussen school en de BSO.

Ik merk dat ik de kinderen heel goed begrijp als ze op de BSO zijn. Ik weet wat ze de hele dag op school hebben gedaan en snap wanneer ze moe zijn. Of als er iets is gebeurd op school kan ik daar rekening mee houden als het kind op de BSO is.

De combinatie van beide banen vind ik erg leuk. Op school ben ik vooral bezig met kinderen van alles te leren. Ik vind dat erg leuk om te doen, omdat het kinderen verder helpt in hun ontwikkeling. Als onderwijsassistent heb ik veel tijd voor 1 op 1 contact of begeleid ik kinderen in groepjes. Op de BSO ervaren de kinderen niet de druk van het leren op school en kunnen ze even lekker ontspannen en spelen. Dan vind ik het heerlijk dat er niet zo’n druk staat op kinderen dat ze van alles moeten leren en weten. Ik heb dan ook veel meer tijd om met kinderen een leuk praatje maken, op school heb ik daar minder tijd voor. Ik hoop dat ik nog lang deze combinatie van werk kan doen!

Geschreven voor Chantal Wissenborn

 

logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken