Voor medewerkers: office.com

Blog: Activiteiten van DoenKids

Sinds begin 2021 maakt IRIS Opvang gebruik van DoenKids. DoenKids is handig voor pedagogisch medewerkers om snel leuke en uitdagende activiteiten op te zoeken. Emma is pedagogisch medewerker en heeft deze blog geschreven. 

Mijn naam is Emma. Vanaf mei 2021 zal ik mij naast mijn functie als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang (BSO) van de locatie Bouwman, richten op het samenstellen van het activiteitenprogramma binnen IRIS Opvang. Dit ga ik doen door middel van DoenKids. DoenKids is een online database vol met allerlei passende activiteiten voor op de BSO, speciaal ontwikkeld door ervaren pedagogisch medewerkers. Doordat de DoenKids database telkens wordt aangevuld met nieuwe activiteiten is de keuze onbeperkt.

De activiteiten binnen DoenKids worden als volgt opgebouwd:

  • Algemene informatie: duur van de activiteit, doelgroep (leeftijd), soort activiteit, groepsgrootte en ontwikkelingsgebieden
  • Benodigdheden: alle materialen of ingrediënten die nodig zijn
  • Introductie of voorbereiding
  • De uitleg van de activiteit
  • Tips & variaties
  • Eventuele bijlages

Natuurlijk is elke activiteit binnen DoenKids uniek en kan het dus een afwijkende opbouw hebben. Bij proefjes leggen we bijvoorbeeld de techniek die erachter zit uit en bij een dierenspel geven we meer achtergrondinformatie over bepaalde dieren. Elke BSO-activiteit is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de seizoenen en eventuele feestdagen gedurende het jaar.

Tijdens de schoolvakanties zal ik voor alle BSO locaties van IRIS Opvang de activiteitenprogramma’s gaan samenstellen met behulp van DoenKids. Het voordeel hiervan is dat de programma’s overzichtelijk zijn voor zowel kinderen als ouders. De posters en programma’s zien er aantrekkelijk en kleurrijk uit, voor kinderen heel herkenbaar. Iets waar naar uitgekeken wordt. Het schept duidelijkheid voor kinderen. Met name in de schoolvakanties is dit belangrijk, omdat de dagindeling en structuur nou eenmaal anders zijn dan kinderen gewend zijn tijdens de schooldagen. De programma’s zullen ruim van tevoren verstuurd worden naar alle ouders. Ook zullen de posters en programma’s worden opgehangen op de BSO locaties.

logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken