Voor medewerkers: office.com

Spelenderwijs leren bij peuteropvang Ontdekking in Kampen

Peuteropvang Ontdekking bestaat een halfjaar. Het is de eerste peuteropvang van IRIS Opvang, de organisatie die op 10 locaties in Kampen en omgeving opvang aanbiedt. Ontdekking biedt ook VVE, oftewel de voor- en vroegschoolse educatie. VVE kan eventuele ontwikkelachterstanden verhelpen, nog voordat het kind naar school gaat. 

‘Natuurlijk gaat dat spelenderwijs’, benadrukt Geralda van der Kamp, coördinator kinderopvang bij Ontdekking. ‘De belangrijkste voorwaarde om te kunnen leren, is dat een kind zich op zijn of haar gemak voelt. We bieden activiteiten spelenderwijs aan. Een spelletje, een puzzel, een verhaal of een liedje. We zien de kinderen echt vooruitgaan. Kinderen die eerder enkel een paar klanken maakten, gebruiken nu woorden.’

Op een uitdagende manier ontwikkelen
Of het nu om taal en spraak gaat of om motoriek of contactleggen, het doel van VVE is dat de kinderen, die tussen de 2,5 en 4 jaar oud zijn, zich op een uitdagende manier ontwikkelen. Er wordt gewerkt met thema’s. ‘Bijvoorbeeld het thema kleding. Dan gaan we niet simpelweg de woorden sok, broek en rok leren, maar hebben we verkleedkleren waarmee ze zelf de kledingstukken ontdekken’, zegt Geralda.

Vergoeding
Bij peuteropvang Ontdekking, gevestigd in het pand van basisschool CBS De Ontdekking in Kampen, spelen kinderen in kleine groepen van maximaal acht kinderen. De kinderen met VVE-indicatie zijn er vier ochtenden in de week, van maandag tot en met donderdag. De andere kinderen zijn er twee ochtenden in de week; op maandag en woensdag of op dinsdag en donderdag. Ouders van kinderen met een VVE-indicatie kunnen bij de gemeente een vergoeding krijgen.

Emmi Pikler
Zoals op alle locaties van IRIS Opvang werkt Ontdekking volgens de pedagogische ideeën van Emmi Pikler. ‘We gaan uit van de eigenheid van het kind en kijken waar zijn of haar interesses liggen. Ze mogen bijvoorbeeld zelf een activiteit kiezen. Denk aan een puzzel, een knutselwerkje, kleien et cetera. Als pedagogisch medewerkers dagen wij ze uit om zich steeds verder te ontwikkelen, maar altijd vanuit hun eigen belevingswereld en met alle zintuigen’, zegt Geralda. ‘Kinderen uitdagen zit ‘m in kleine, dagelijkse dingen. Wij hebben bijvoorbeeld schenkkannetjes waarmee ze zelf hun drinken inschenken. Ze bepalen dus zelf hoeveel ze drinken. Dit soort dingen bevordert de zelfstandigheid. En het leuke is’, voegt ze met een lach toe, ‘daardoor drinken ze meer, wat natuurlijk hartstikke gezond is.’

Kijk voor meer informatie over peuteropvang Ontdekking op www.irisopvang.nl/locaties/ontdekking. Wil je weten of er nog plek is bij de peuteropvang? Neem dan contact op met het serviceteam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken