Voor medewerkers: office.com
Kind centraal

Het kind staat centraal bij IRIS Opvang. “Daarbij maken we verschil tussen de kinderopvang waar wij de ontwikkeling van de kinderen stimuleren en de buitenschoolse opvang waar we gaan voor ontspanning”, aldus clustermanager Muriël Schrijver.

“Met speeltjes prikkelen we een baby om zich om te draaien als de motorische ontwikkeling wat achter blijft. De schoolrijpheid bevorderen we als de kinderen ouder zijn. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren het spelend leren. Met de kinderen zingen we liedjes en lezen we boeken.”
Gezellig en schoon

Ouders zijn erg tevreden over de sfeer, inrichting en de vaste leidsters. “We zorgen voor nette spullen en we houden van opgeruimd en schoon. Onze medewerkers willen zelf de schoonmaak doen zodat ze zeker weten dat alles schoon is voor de volgende dag.”

Verlenging van thuis

“Bij de buitenschoolse opvang zijn we de verlenging van thuis. We luisteren naar de verhalen en peilen de behoefte van kinderen. Ook is er oog voor talenten. De kinderen worden betrokken bij de keuze van speelgoed, dat vinden ze erg leuk. Ook de zelfstandigheid bouwen we, in overleg met ouders, steeds verder uit.”

Samenwerken met bibliotheek

“Op iedere locatie wordt samengewerkt met de bibliotheek. Door het voorlezen van kinderen ontwikkelen ze de woordenschat. Met de scholen werken we samen aan een ononderbroken leerlijn. We hebben nu de integratie van projecten en het wennen op school om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Vier ogen principe

Muriël benadrukt dat IRIS Opvang alleen werkt met geschoolde leidsters. “Daarbij geldt ook het vier ogen principe. In het volgsysteem observeren en registreren we de ontwikkeling van het kind. Jaarlijks zijn er tien minuten gesprekken met de ouders.”

Ouders en opvang

“Betrokkenheid van ouders vinden wij belangrijk. De oudercommissie denkt mee en adviseert over kwaliteit van de opvang. De jaarlijkse feestdag is een hoogtepunt voor kinderen en hun ouders. Het is altijd gezellig. Kinderen en ouders genieten samen met de medewerkers van de locatie.”

Gratis opvang op studiedag

“Ouders geven vaak aan dat ze blij zijn met de regeling voor studiedagen op de buitenschoolse opvang. Kinderen kunnen gratis terecht als ze normaal gesproken op die dag ook opvang hebben. Cadeautje van IRIS Opvang noemen we dat.”

Image

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
logo_paars.png
Europa-Allee 10B
038-3333898
info@irisopvang.nl

IRIS Opvang is onderdeel van
IRIS Christelijk onderwijs & opvang

Image
© Copyright 2022 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken