Voor medewerkers: office.com
Buitenschoolse opvang op locatie Morgenster heeft een goede samenwerking met de peuterspeelzaal en de basisschool. “Dat is voor de kinderen heel prettig,” aldus coördinator kinderopvang Jolanda. "Ook hebben we een gymzaal, mooi schoolplein en een groot park bij de locatie waar we vaak activiteiten doen."
Lekker spelen

“Bij ons ligt de nadruk op plezier hebben. Dat begint al bij de voorschoolse opvang. Daar mag je lekker spelen vanaf 7.00 uur en niets moet. We spelen een spelletje, zoals kwartetten of memorie. Zo starten we de dag. De jongsten brengen we om 8.30 uur naar de klas, de oudere kinderen gaan zelf.”

Gezond

“Na schooltijd krijgt eerst iedereen een cracker of een rijstwafel en wat te drinken. Kinderen hebben vaak trek als ze uit school komen. Daar houden we rekening mee. We hebben een voedingsbeleid waarbij we zoveel mogelijk gezond eten en drinken willen aanbieden. Rond half 5 gaan we fruit en rauwkost eten. Rauwkost bestaat uit tomaten, komkommers en paprika. En natuurlijk krijgen de kinderen drinken. We bieden veel en gevarieerd eten aan. We merken dat het nodig is, vooral als kinderen buiten geweest zijn." 

Image
Image
“We motiveren het buitenspelen. De deur staat open zodra het kan.”
Buiten spelen

“We motiveren het buiten spelen. De deur staat open zodra het kan. Je kunt lekker voetballen of spelen met het speelgoed. We hebben een ideale locatie voor waterspelletjes. De school is gelegen aan een park met een speelweide waar we graag gebruik van maken. En in de zomer gaan we vaak picknicken in de schaduw tussen de bomen. Dan is er altijd een fijne en ontspannen sfeer. Kinderen genieten daarvan.”

Gemoedelijke sfeer

“Er zijn maximaal dertig kinderen aanwezig per middag. Zodra het kan, splitsen we de groep. Er wordt dan ingedeeld op leeftijd. Het plezier staat bij ons voor op, ook ’s middags. Daardoor is de sfeer heel gemoedelijk. Jongere kinderen hebben andere behoeften. We gaan bijvoorbeeld eerst voorlezen. Dan komen kinderen tot rust na een schooldag. Maar bij de oudere kinderen gaan we het gesprek aan. Hoe was je dag? Dan komen we erachter wat er leeft bij de kinderen. Dat zijn leuke gesprekken. Samen bedenken de kinderen leuke ideeën wat we als activiteiten kunnen gaan doen. We kijken naar de behoefte van het kind en houden daar rekening mee.”

Wil je meer weten over de CBS de Morgenster? Lees dan verder op de website van de school

Image

DIRECT INSCHRIJVEN

Online en lekker snel

RONDLEIDING AANVRAGEN

Wanneer kan je?

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk ze hier
iris-logo-240x240.jpg
Europa-Allee 10B
038-3333898
serviceteam@irisopvang.nl
© Copyright 2023 Kamels. Alle rechten voorbehouden.

Zoeken