16 december 2022

Een nieuw jaar, een nieuw uiterlijk

Terug naar overzicht

IRIS Opvang en IRIS Onderwijs werkten altijd al samen. Vanaf 2023 laten we dat ook duidelijk zien, met één naam en een nieuw logo. Onze nieuwe naam is IRIS Christelijke Kindcentra. Hier kunnen kinderen van nul tot twaalf jaar op één locatie (een Integraal Kindcentrum, ofwel IKC) terecht voor basisonderwijs en opvang.

Wij werken momenteel hard aan de ontwikkeling van onze locaties naar deze Integrale Kindcentra of - zoals wij ze zelf noemen - IRIS Kindcentra. Elke opvanglocatie (met dus steeds vaker onderwijs en opvang onder één dak) krijgt een eigen huisstijl, passend bij de nieuwe, overkoepelende IRIS-huisstijl. Oftewel: een eigen uitstraling, die zowel past bij het karakter van de locatie, als bij de sterke IRIS-organisatie daarachter. Precies zoals onze opvang en onderwijs zijn georganiseerd. Zo zie je straks aan de verschillende IRIS-locaties dat ze allemaal ‘familie’ van elkaar zijn. Allemaal eigen, en allemaal verbonden.

Onze boodschap
In onze nieuwe uitstraling zit onze boodschap verweven: wijze wereldburgers op weg. Spelenderwijs ontdekken kinderen namelijk al in hun eerste jaar wie ze zijn in de wereld om hen heen. Vanaf dit moment bieden wij een veilige plek, waar je mag schateren van het lachen, waar je boos en verdrietig mag zijn, waar je mag ontdekken, leren en ontwikkelen. Wij gaan samen met kinderen en ouders/verzorgers op zoek naar de ontwikkelroute van elk kind. Wat wij onze kinderen meegeven, is om te vertrouwen op God, je naasten en jezelf. Ieder kind is in onze ogen een wijze wereldburger op weg naar de toekomst.

Onze kleuren, lettertypes en illustraties
De kleuren die je terugziet in onze nieuwe huisstijl, hebben ieder hun eigen betekenis. Deze betekenis is gebaseerd op de kleurenpsychologie en de associaties die mensen met een bepaalde kleur kunnen hebben. Zo staat oranje voor avontuurlijk en groen voor groei. Dat sluit heel mooi aan bij onze boodschap: wijze wereldburgers op weg.
In onze uitingen gebruiken we hier en daar een speels lettertype, afgeleid van het handschrift van een kind. Zo lijkt het alsof een kind zelf heeft meegeschreven. Dat vinden we een mooie gedachte.
De illustraties die we gebruiken, ondersteunen de verbeelding van de wijze wereldburgers op weg. Zo kun je in onze uitingen straks een vergrootglas tegenkomen, of een potlood, of een wereldbol. En natuurlijk combineren we deze illustraties met fraaie fotografie.

Relevante nieuwsberichten

11 maart 2022

Update IKC Marnix

Wij vertellen je graag over de voortgang van de nieuwbouw van IKC Marnix, dat onderdeel uitmaakt van IRIS Onderwijs en...

Meer lezen
14 maart 2022

Meivakantie: Gaan met die liaan!

In de meivakantie is het thema 'Gaan met die liaan!'. De meivakantie is van maandag 25 april tot en met...

Meer lezen
25 maart 2022

Week van het jonge kind

Ieder jaar is er een week met speciale aandacht voor het jonge kind. En dus nemen wij je graag mee...

Meer lezen
30 maart 2022

Nieuwbouw nieuws IKC Bouwman

Aan het einde van schooljaar 2021-2022 gaat de Bouwmanschool verhuizen naar de tijdelijke locatie aan de Wilhelminalaan. We zijn er...

Meer lezen
12 mei 2022

Zomervakantie: Reis om de wereld!

Heb jij wel eens een reis om de wereld gemaakt? In de zomervakantie kan het op de BSO! Welke landen...

Meer lezen
04 juli 2022

Bouwman: zo gaat het met verhuizen en wennen

100 jaar oud is ‘ie, de Bouwmanschool aan de Ommelandsingel in Kampen. Deze zomer gaat de school tegen de vlakte;...

Meer lezen
14 september 2022

Herfstvakantie: Kruipers, sluipers en andere gluipers

Heb je ooit gehoord van een engerling? Of van een pissebed? In de herfstvakantie duiken we in de wereld van...

Meer lezen
14 oktober 2022

Kinderen verstoppen geschiedenis in de nieuwbouw van IRIS Kindcentrum Marnix

De bouw van IRIS Kindcentrum Marnix is begonnen. Op vrijdagochtend 14 oktober hebben de kinderen iets bijzonders gedaan om dit...

Meer lezen
13 december 2022

Nieuwbouw locatie Bouwman: een update

De afgelopen periode zijn het team en de projectgroep van locatie Bouwman druk geweest met het voorlopige ontwerp van het...

Meer lezen
16 december 2022

Een nieuw jaar, een nieuw uiterlijk

IRIS Opvang en IRIS Onderwijs werkten altijd al samen. Vanaf 2023 laten we dat ook duidelijk zien, met één naam...

Meer lezen