11 maart 2022

Update IKC Marnix

Terug naar overzicht

Wij vertellen je graag over de voortgang van de nieuwbouw van IKC Marnix, dat onderdeel uitmaakt van IRIS Onderwijs en Opvang. IKC staat voor IRIS Kindcentrum. De afkorting wordt landelijk ook gebruikt voor Integraal Kindcentrum.

Ontwerp gebouw
In oktober 2021 organiseerden we een inloopavond, waarop ouders/verzorgers en buurtbewoners het definitieve ontwerp van de nieuwbouw konden bewonderen. 19 Het Atelier Architecten ontwierp voor ons een uniek gebouw, dat aansluit op onze kijk op onderwijs en kinderopvang. Ook past het ontwerp bij de gedachte achter het IKC: de doorlopende ontwikkeling van kinderen, via kinderopvang, basisonderwijs en buitenschoolse opvang. De architecten bekeken eveneens hoe ze het nieuwe pand bouwkundig gezien mooi konden inpassen in de wijk. De reacties die wij ontvingen op het ontwerp waren allemaal positief. Inmiddels heeft de gemeente de omgevingsvergunning verleend.

Tijdelijke locatie
De gemeente vond voor De Marnixschool een fijne tijdelijke locatie. Ze gaan naar de oude bibliotheek aan de Kennedylaan. Dit gebouw wordt van binnen helemaal aangepast, zodat er onderwijs gegeven kan worden aan de kinderen.

Planning
De aanbesteding voor de werkzaamheden aan IKC Marnix is in volle gang. Eind maart 2022 verwachten we te weten wie het nieuwe pand gaat bouwen. Omdat we rekening houden met de natuur, beginnen we pas na het broedseizoen met de sloop van het huidige gebouw. Rond de zomervakantie is de verhuizing naar de tijdelijke locatie. De laatste schooldag van dit jaar is daarom op dinsdag 12 juli in plaats van donderdag 14 juli. Zo heeft het team tijd om alles in te pakken voor de verhuizing. De sloop start vervolgens op woensdag 20 juli. Op een later moment volgt hierover meer gedetailleerde informatie.

Komende schooljaren
We verwachten dat de sloop van het huidige pand en de bouw van ons nieuwe onderkomen een jaar zullen duren. Rond de zomervakantie van 2023 kan het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden, om het schooljaar 2023-2024 te starten in het nieuwe IKC Marnix. Hier krijgen de kinderen alle kansen om te groeien, in een veilige, vertrouwde en leerrijke omgeving.

Vragen
Heb je vragen over de bouw van IKC Marnix? Of wil je meer weten over het nieuwe gebouw? Neem dan contact op met Simone van Dijk. Zij is directeur van de Marnixschool.

Relevante nieuwsberichten

11 maart 2022

Update IKC Marnix

Wij vertellen je graag over de voortgang van de nieuwbouw van IKC Marnix, dat onderdeel uitmaakt van IRIS Onderwijs en...

Meer lezen
14 maart 2022

Meivakantie: Gaan met die liaan!

In de meivakantie is het thema 'Gaan met die liaan!'. De meivakantie is van maandag 25 april tot en met...

Meer lezen
25 maart 2022

Week van het jonge kind

Ieder jaar is er een week met speciale aandacht voor het jonge kind. En dus nemen wij je graag mee...

Meer lezen
30 maart 2022

Nieuwbouw nieuws IKC Bouwman

Aan het einde van schooljaar 2021-2022 gaat de Bouwmanschool verhuizen naar de tijdelijke locatie aan de Wilhelminalaan. We zijn er...

Meer lezen
12 mei 2022

Zomervakantie: Reis om de wereld!

Heb jij wel eens een reis om de wereld gemaakt? In de zomervakantie kan het op de BSO! Welke landen...

Meer lezen
04 juli 2022

Bouwman: zo gaat het met verhuizen en wennen

100 jaar oud is ‘ie, de Bouwmanschool aan de Ommelandsingel in Kampen. Deze zomer gaat de school tegen de vlakte;...

Meer lezen
14 september 2022

Herfstvakantie: Kruipers, sluipers en andere gluipers

Heb je ooit gehoord van een engerling? Of van een pissebed? In de herfstvakantie duiken we in de wereld van...

Meer lezen
14 oktober 2022

Kinderen verstoppen geschiedenis in de nieuwbouw van IRIS Kindcentrum Marnix

De bouw van IRIS Kindcentrum Marnix is begonnen. Op vrijdagochtend 14 oktober hebben de kinderen iets bijzonders gedaan om dit...

Meer lezen
13 december 2022

Nieuwbouw locatie Bouwman: een update

De afgelopen periode zijn het team en de projectgroep van locatie Bouwman druk geweest met het voorlopige ontwerp van het...

Meer lezen
16 december 2022

Een nieuw jaar, een nieuw uiterlijk

IRIS Opvang en IRIS Onderwijs werkten altijd al samen. Vanaf 2023 laten we dat ook duidelijk zien, met één naam...

Meer lezen