06 juni 2023

Reageer op tijd op de brief van de Dienst Toeslagen over jouw kinderopvangtoeslag over 2022

Terug naar overzicht

Deze maand ontvangen sommige ouders/verzorgers een brief van de Dienst Toeslagen. Het kenmerk van deze brief begint met TGK22. In de brief worden ouders/verzorgers gevraagd om een formulier in te vullen. Dit nieuwsbericht is voor de ouders/verzorgers die deze brief ontvangen.

Brief van de Dienst Toeslagen ontvangen?
Zodra de brief van de Dienst Toeslagen op je deurmat ligt, is het belangrijk dat je het volgende doet:
- vul het formulier volledig in;
- maak een kopie van jouw jaaropgave van de opvang over 2022;
- stuur het formulier mét de kopie van jouw opvang-jaaropgave terug naar de Dienst Toeslagen.

Hier vind je jouw opvang-jaaropgave van 2022
Bij het ingevulde formulier moet je een kopie van jouw jaaropgave van de opvang over 2022 meesturen. Deze opvang-jaaropgave kun je altijd snel en gemakkelijk terugvinden in het ouderportaal. Dit werkt zo:
log in op het ouderportaal;
- klik op de naam van het kind waar de jaaropgave voor nodig is;
- scrol naar beneden naar ‘Jaaropgaven’
- download de jaaropgave van het jaar dat nodig is (in dit geval 2022)

Nog niet zo bekend met het ouderportaal?
Je kunt het ouderportaal (Kidsadmin) van IRIS Opvang op twee manieren gebruiken: via de browser en via de app. Via de browser kun je hier inloggen in het ouderportaal. Vind jij een app handiger om te gebruiken, en heb je een iPhone? Dan kun je de app hier downloaden. Heb je een Android-telefoon? Dan kun je de app hier downloaden.

Reageer op tijd
Alleen met de informatie die jij terugstuurt, kan de Dienst Toeslagen de definitieve berekening van jouw kinderopvangtoeslag over 2022 maken. Stuur het ingevulde formulier en de kopie van jouw opvang-jaaropgave dus op tijd terug. In de brief lees je voor welke datum je de informatie moet terugsturen.

Wat als je niet (op tijd) reageert?
Als je niet (op tijd) reageert, heeft de Dienst Toeslagen niet alle nodige gegevens om voor jou de definitieve berekening te maken van je kinderopvangtoeslag over 2022. Hierdoor kan het gebeuren dat je toeslag moet terugbetalen.

Te laat = herinnering
Misschien kon je uit overmacht niet op tijd reageren, bijvoorbeeld doordat je op vakantie was. Heb jij niet op tijd op de brief gereageerd? Dan ontvang je van de Dienst Toeslagen een herinnering en krijg je de kans om alsnog te reageren. We raden je in dat geval aan om het ingevulde formulier en de kopie van je opvang-jaaropgave van 2022 alsnog zo snel mogelijk terug te sturen naar de Dienst Toeslagen.

Info en hulp
Wil je meer lezen over allerlei zaken rondom kinderopvangtoeslag? Kijk dan even hier. Wil je graag hulp bij het invullen van het formulier? Hier lees je waar je terecht kunt. Of bel met de BelastingTelefoon: telefoonnummer 0800 - 0543.

Ons serviceteam is er voor jou
Heb jij een vraag naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Een vraag waarop je hier geen antwoord vindt? Mail dan gerust naar ons serviceteam: serviceteam@irisopvang.nl. Liever even bellen? Dat mag natuurlijk ook. Hier vind je de dagen en tijdstippen waarop het serviceteam telefonisch bereikbaar is.

Relevante nieuwsberichten

30 september 2022

Netwerk Kinderopvang Kampen voor ontwikkeling van kinderen

Zorgen voor de ontwikkeling van het kind in de allereerste levensfase. Dat is de rode draad in de activiteiten van...

Meer lezen
06 juni 2023

Reageer op tijd op de brief van de Dienst Toeslagen over jouw kinderopvangtoeslag over 2022

Deze maand ontvangen sommige ouders/verzorgers een brief van de Dienst Toeslagen. Het kenmerk van deze brief begint met TGK22. In...

Meer lezen